Izdvojeno Nogomet Sport

Musemić zbog Čelika odbio Pazarce?!

Bivši trener Sarajeva i Čelika Husref Musemić, odbio je ponudu Novog Pazara, člana srbijanske Super lige, da preuzme funkciju šefa stručnog štaba. Nakon posljednjeg domaćeg poraza od Rada (0:3), Novi Pazar traži zamjenu za Mikija Ivanovića, čiji su nogometaši u dva kola zabilježili gol razliku 0:8 (Partizan 0:5, Rad 0:3).

Iz Novog Pazara su željeli dovesti Musemića i prije dva mjeseca, ali jedan od naših najboljih trenera nije bio raspoložen preuzeti novog srpskog superligaša. Navodno, iz razloga jer je vrlo blizu klupe zeničkog Čelika.

„Zvali su me iz Novog Pazara, ali sam se zahvalio na pozivu. Nisam zainteresovan, jednostavno čekam drugu ponudu. Drago mi je što su se mene sjetili, znači da neko cijeni moj rad, ali imam druge planove“, rekao je Musemić, ne želeći da komentira priče o navodnom preuzimanju Čelika.

Nakon odustajanja Musemića, jedan od kandidata za klupu Pazaraca je bivši selektor mlade reprezntacije BiH Admir Smajić, bivši igrač beogradskog Partizana, koji je jedno vrijem asistirao i Blažu Sliškoviću dok je ovaj sjeduio na klupi naše A reprezentacije.

SCsport/Informer.ba