Nogomet Sport

Na prvom treningu Drakul, Adilović, Bukvić, Radovanović odlazi

Prozivkom na Grbavici Željezničar je počeo pripreme za novu sezonu, a na prvom treningu pojavila su se 22 igrača. U odnosu na prošlu sezonu sada je definitivno da Plavi dres neće nositi Lazar Popović, Milan Ćulum, Bajro Spahić, Goran Perak, Elvis Mešić, te vjerovatno i Mirko Radovanović. Naime, lijevi bek Želje nije se pojavio na prozivci što je Amar Osim, menadžer Plavih, okarakterisao kao znak da se ovaj igrač nema namjeru vraćati na Grbavicu.

Nedavno smo razgovarali, nagovijestio mi je da bi mogao doći na prozivku, ali ga nema što je dovoljan znak da se ne vidi ovdje, odnosno da ima druge planove”, rekao je Osim, naglasivši da bi Patrick Gerhard Nyema ovih dana trebao stići u Međugorje:

”Naš štoper traži avionsku kartu i trebao bi se priključiti svaki dan.” Na prozivci su se pojavila i trojica novajlija koji će u narednoj sezoni nositi dres aktuelnog osvajača Kupa BiH. To su Eldin Adilović, Dejan Drakul i Semir Bukvić. Od igrača pod ugovorom sa Željom, na prozivci nisu bili Ibrahim Šehić, Velibor Vasilić i Elvir Čolić.
Šehić je dobio produženi odmor zbog nastupa u reprezentaciji, Vasilić je “na poštedi” obzirom da je postao otac, dok se Čolić oporavlja od operacije prepona.

Osimu su se javili: Elvis Karić, Semir Bukvić (golmani), Emir Alić, Omar Baljić, Mirsad Ramić, Nermin Zolotić, Goran Marković, Benjamin Čolić, Zajko Zeba, Mirsad Bešlija, Srđan Savić, Srđan Stanić, Nermin Jamak, Jadranko Bogičević, Muamer Svraka, Edin Višća, Dejan Drakul, Eldin Adilović, Aleksandar Nikolić, Perica Stančeski, Šaban Pehilj i Amar Prutina. Od pomenutih igrača na prvi dio pripreme, koji će biti obavljen u Međugorju, putovat će svi izuzev juniora Prutine.

Treba naglasiti da je prvo testiranje propustio Drakul koji ima povredu mišića, dok su na bip-testu najbolje rezultate imali Zolotić i Čolić. Željezničar će sutra saznati ime rivala u kvalifikacijama za Evropsku ligu, a žrijebu u Nionu prisustvovat će Dželaludin Muharemović, direktor kluba.

Ima nekoliko ekipa koje su u rangu sa nama i koje bi mogli proći. To je desetak klubova, dok su svi ostali realno u boljem položaju”, prokomentarisao je Osim sutrašnji žrijeb, naglasivši da prelazni rok još uvijek nije gotov i da su Želji dobro došli svi kvalitetni fudbaleri.