Izdvojeno Nogomet Sport

Na susretu reprezentacija Engleske i Walesa navijač pretučen na smrt

Smrt neidentifikovanog 44-godišnjeg navijača Walesa zasjenila je susret Engleske i Walesa na Wembleyju, u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Londonska policija izvijestila je u svom saošptenju kako je dobila prijavu o napadu na području izvan stadiona Wembley. Hitna pomoć pozvana je 25 minuta prije početka utakmice. Stigli su na lice mjesta u roku od tri minute i pružili pomoć unesrećenom muškarcu, koji je pretrpio srčani udar. Poduzeli su sve što su mogli kako bi oživjeli pacijenta i prabacili ga u bolnicu. Međutim, u bolnici je nesretni navijač Walesa preminuo.

Goal.com javlja kako je navijač Walesa preminuo od ozbiljnih povreda glave. Policija je privela šestoricu navijača, za koje vjeruje da su navijači Walesa, povezanih s incidentom. Nije poznato je li došlo do incidenta u kojem su učestvovali navijači obje reprezentacije.

Engleska se pobjedom 1-0 približila plasmanu na Evropsko prvenstvo. Pojedinosti o slučaju u kojem je preminuo navijač Walesa pojavile su se tek dva sata nakon posljednjeg sudijinog zvižduka. Policija vjeruje da joj je poznat identitet preminulog navijača, ali još čeka formalnu identifikaciju. Slučaj istražuje policijski odjel za ubistva i teški kriminal.