Izdvojeno Nogomet Sport

Na utakmici Željo – Hajduk opraštaju se Biščević, Mulalić i Gredić

U sklopu aktivnosti povodom obilježavanja 90. godišnjice Fudbalskog kluba Željezničar, sutra će na “Grbavici” gostovati splitski Hajduk koji ove godine slavi 100. godišnjicu postojanja.

Sutrašnji prijateljski susret ujedno će biti oproštajna utakmica za trojicu bivših nogometaša Željezničara, članova najtrofejnije poslijeratne generacije Željezničara, Bulenda Bišćevića, Edisa Mulalića i Almira Gredića.

Na današnjoj konferenciji za medije član uprave kluba Gradimir Gojer je pozvao navijače da sutra dođu na Grbavicu i prisjete se sjajnih igara trojice igrača Željezničara, te pogledaju dobar nogomet uz korektno navijanje kakvo priliči navijačima Željezničara.

Direktor kluba Dželaludin Muharemović je istakao da je sve učinjeno na organizacijskom planu te da nikakvih problema nebi trebalo biti.

”Dolazi oko 600 navijača Hajduka iz Hrvatske, a očekujemo da će im se pridružiti i navijači splitkog kluba iz BiH. Zbog velikog interesovanja u prodaju je pušteno 8.000 ulaznica”, izjavio je Muharemović.

Trener Željezničara Amar Osim smatra da rezultat sutra neće biti u prvom planu, ali da motivacija njegovih igrača protiv velikog tima kakav je Hajduk sigurno neće izostati.

Prijateljski susret Željezničar – Hajduk počinje u 18.30 sati. Ulaznice je moguće kupiti po cijenama 5 (jug), 8 (sjever) i 20(zapad) KM.

Posljednji susret Hajduk i Željezničar odigrali su početkom 2009. godine na “Poljudu”. Susret je završio bez golova.

 

Fena/Informer.ba