Izdvojeno Sport Tenis

Nadal: Mislio sam da naš meč nikada neće završiti

Novak Đoković i Rafael Nadal su pet sati i 53 minute vodili veliki teniski boj. Dvojica najboljih svjetskih tenisera ispisali su time historiju u finalnom susretu Australian Opena, prvog Grand Slam turnira godine.

Đoković je zadržao dominaciju i pobijedio 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5), 7-5, a srpski i španski teniser odigrali su time najduži finalni meč nekog Grand Slam turnira u povijesti.

“Nevjerovatno. Pogled mi je odlazio prema satu tokom meča. Dva, tri, četiri, pet sati… Mislio sam da taj meč neće nikada završiti”, osvrtao se Nadal na finale koje će se, vjerojatno, još dugo prepričavati.

“Neću govoriti kako sam iscrpljen. Već ću govoriti o tome da sam uživao u tom meču. Kada ste fizički spremni i kada se dobro osjećate, a ja sam bio upravo takav u finalu, onda je gušt patiti. Da, uživao sam u takmičenju u svakoj sekundi tog finala. Nije mi bilo teško bilo šta. Nažalost, izgubio sam, ali sam i zadovoljan jer sam sve to izdržao. I bio do samog kraja u igri za pobjedu”, kazao je Nadal priznavši da je imao mentalni problem s Đokovićem prošle godine.

“Padao sam protiv njega zbog psihe. Ali, danas nisam imao taj problem. Nisam pao u glavi, nego zbog jednog poena koji je mogao otići na drugu stranu. Ta činjenica mi daje snagu, a svaki prošlogodišnji poraz me gurao sve dublje u rupu. To je velika razlika”, kazao je Nadal.

 

Totalsport/Informer.ba