Izdvojeno Nogomet Sport

Nakon „lošeg mesa“, Meksikanci pali na prostitukama

Svega tri dana nakon što je osvojila prvo mjesto na Gold kupu redove meksičke nogometne reprezentacije trese velika afera.

Osmorica nogometaša suspendovana su sa po šest mjeseci zbog nediscipline i neće braniti boje reprezentacije na predstojećem prvenstvu Južne Amerike koje će se od 1. do 24. jula održati u Argentini.

Vodstvo Meksičkog nogometnog saveza nije željelo otkriti razloge suspenzije, no mediji ističku kako su igrači kažnjeni jer su tokom priprema u Ekvadoru u njihovim hotelskim sobama gostovale prostitutke. Sve je završilo u novinama nakon što su dvojici igrača ukradeni laptopi i mobiteli na kojima su bile snimke „domaćina“ i „gošći“ u akciji.

Suspendovani su Jonathan dos Santos, Nestor Vidrio, Javier Cortes, David Cabrera, Nestor Claderon, Israel Jimenez, Jorge Hernandez i Marco Fabian. Meksiko je tako u Argentinu otputovao sa svega 14 igrača, no nadaju se kako će im vodstvo Cope dozvoliti naknadu prijavu.

Ovo je drugi skandal koji je protresao meksičke redove u posljednjih mjesec dana. Početkom juna petorica igrača su bila pozitivan na dopinškom testu. Kasnije su oslobođeni krivice jer su jeli meso koje je sadržavalo nedozvoljene stimulanse.

 

 

SCsport/Informer.ba