Nogomet Sport

Nakon što je vezista Arsenala pretukao mladića: Songu prijeti robija

Veznom fudbaleru londonskog Arsenala Alexu Songu prijeti dvogodišnja zatvorska kazna zbog prebijanja jednog mladića u Kamerunu.

Ovaj incident se dogodio u gradu Duali, u restoranu, prošlog mjeseca, a povodom ovog slučaja nedavno je u sudu održano prvo saslušanje, kojem nije prisustvovao mladi fudbaler. Prema pisanju ostrvskih medija, Song je, navodno, zajedno sa dvojicom tjelohranitelja iz obijesti prebio mladića, koji je policiji u detalje opisao kako su ga fizički napali.

Zatekao sam se tu sa djevojkom. Ona je u jednom trenutku otišla u toalet, ali se neobično dugo zadržala. Poslije 15 minuta otišao sam da je potražim, ali su me na vratima toaleta sačekala dvojica krupnih momaka i rekli mi da ne mogu da uđem, jer je unutra Alexs Song. Zatim je, poslije nekog vremena, Song, vidno bijesan, izašao ispred i počeo da me udara“, izjavio je Ludovik Ahile Muaha i dodao da ne zna čime je izazvao bijes mladog fudbalera, ali je i te kako osjetio njegovu prijeku narav.

Mladić koji tvrdi da su ga tukli je izazvao incident, kazao Songov advokat

Potpuno drugačija je verzija Songovog advokata, koji tvrdi da je upravo mladić izazvao incident.

Pojedini fanovi su se okupili oko igrača i tražili mu autogram, uključujući i jednu djevojku. Mladić koji tvrdi da su ga tukli je izazvao incident, pa su reagovali ljudi iz Songovog obezbjeđenja. Ni u jednom trenutku Aleks nije udario tog momka“, rekao je advokat fudbalera “tobdžija“.

Ako se dokaže Songova krivica, on bi mogao da bude osuđen na dvije godine zatvora. To bi mogao da bude veliki problem za Arsena Vengera, menadžera londonske ekipe, koji se nalazi u velikim problemima s igračkim kadrom. Po svemu sudeći, Arsenal će napustiti kapiten Sesk Fabregas, koji se nalazi na meti velikog broja klubova, a posljednji u nizu zinteresovanih je Real Madrid. Iako se spominjala Barselona, po svemu sudeći od toga nema ništa jer prvak Španije i Evrope ne želi da izdvoji više od 35 miliona evra. Ukoliko igrač koji je ponikao u Barseloni pređe u redove ljutog rivala, to će biti veliku udarac za klub. Žoze Murinjo je, prema pisanju španskih medija, spreman za Fabregasa da plati čak 50 miliona evra.

U Barseloni računaju na Fabregasove emocije i želju da se vrati u klub u kojem je i počeo karijeru. Predsjednik Sandro Rosel potvrdio je da ne namjerava da povisi ponudu, a Arsenal će na kraju odlučivati i ukoliko Realova ponuda bude veća za 15 miliona sigurno je neće odbiti.

Na vratima toaleta sačekala su me dvojica krupnih momaka i rekli mi da ne mogu da uđem u toalet. Zatim je Song izašao ispred i počeo da me udara, rekao Ludovik Ahile Muaha

Na izlaznim vratima su Samir Nasri i Teo Volkot. Francuski internacionalac nezadovoljan je igračkim kadrom i želi da napusti klub kako bi osvajao trofeje. Veliki broj klubova stoji u redu i čeka rasplet situacije, a među najzainteresovanijim su mančesterski klubovi Junajted i Siti. Ekipu bi odlaskom mogao da oslabi i Robin van Persi, koji je nedavno izjavio da želi pojačanja ili će potražiti novu sredinu.

Kako god bilo, Venger bi mogao da ima velikih problema pred početak nove sezone i ukoliko Song završi u zatvoru vezni red skoro pa neće ni postojati i francuski stručnjak će morati da odriješi kesu.Pišu Nezavisne novine.

 

Informer.ba