Nogomet Sport Udarno

Nakon teškog sudara Spahić prevezen u bolnicu

U prvoj utakmici 3.kola Primere, Sevilla je propustila veliku priliku da odnese cijeli plijen sa gostovanja kod Rayo Vallacana. Na kraju nije bilo pobjednika, završilo je 0:0, iako su gosti propustili nevjerovatnu situaciju.

Naime, Andalužani su u dva navrata propustili da realiziraju najstrožiju kaznu. U prvom dijelu neprecizan sa 11 metara je bio Negredo, koji je pogodio stativu, dok se u 70.minuti obrukao Rakitić nad kojim je i napravljen penal, nakon čega je isključen domaći golman Ruben. Raktić je promašio gol, šutiravši pored gola.

Sjajnu utakmicu od 76.minuta je odigrao kapiten reprezentacije BiH, Emir Spahić koji je morao napustiti teren, zbog povrede. Naime, Spahić se sudario sa svojim saigračem Botiom, nakon čega je naš kapiten na nosilima iznesen van teren. U prvih mah se činilo da je Spahić ostao bez svijesti nakon sudara glavama. Bh. nogometaš je kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu gdje će mu biti određena dijagnoza.

Emir Spahić se osjeća dobro, potvrdio je doktor Seville Juan Jose Jimenez.

“Ima povredu na području lica. Emir niti jednog momenta nije izgubio svijest. On se brzo oporavio i sve je normalno. Vrlo brzo je počeo pričati, normalno i nema mjesta alarmu. Vrlo brzo je pričao sa saigračima o utakmici“, kazao je doktor Andalužana.