Izdvojeno Rukomet Sport

Naš Danijel Šarić rukometaš godine u Španiji

Na gala-priredbi Španjolske rukometne lige (ASOBAL) održanoj u subotu navečer u Madridu svečano su proglašeni najbolji pojedinci u prošloj sezoni.
Titula najboljeg rukometaša u Španiji za sezonu 2010/11 pripala je golmanu Barcelone i naše rukometne reprezentacije Danijelu Šariću (34), koji je svoje mjesto, logično, zauzeo i u idealnoj ekipi prvenstva. Uz njega, španski je i evropski prvak u idealan sastav dao još lijevo krilo Juanina Garciju, srednjeg vanjskog Raula Entrerriosa i desnog vanjskog Laszla Nagyja.Dva igrača u sedmorci članovi su Atletico Marida, od ovog ljeta nasljednika Ciudad Reala. To su francuski desnokrilni napadač Luc Abalo i kružni napadač Julen Aguinagalde. Najbolji desni vanjski je igrač Granollersa Antonio Garcia, dok je njegov trener Manolo Cadenas proglašen stručnjakom sezone.

Od ostalih nagrada valja izdvojiti da je Atleticov Francuz Didier Dinart očekivano proglašen odbrambenim igračem sezone, dok je najbolji debitant Aidenas Malasinskas, Litavac iz Granollersa.

Totalsport/Informer.ba