Izdvojeno Nogomet Sport

Naš Zidane nije mogao sam: Roma na početku sezone poražena od Cagliaria

Potpuno obnovljena Roma nastavlja razočaravati navijače: Nakon što ih je u kvalifikacijama za Europa ligu izbacio Slovan, poraženi su na startu Serie A, i to od slabašnog Cagliarija. Jedini koji je bio na visini zadatka je 11 miliona eura plaćeno pojačanje iz Lyona, naš reprezentativact Miralem Pjanić.

U pitanju je bila otvorena utakmica s dosta prilika i ne može se govoriti da je Roma bila loša i nemoćna. No, brojne šanse su ostale neiskorištene, makar treba zabilježiti dobru predstavu pred novim navijačima nešeg igrača. Ovosezonsko pojačanje Rome, Pjanić je zaigrao od prve minute, no bh. reprezentativac igrao je nešto defanzivnije.

Već je u 5. minuti lijepo asistirao Francescu Tottiju, no akcija nije imala završnicu. Potom je u 26. minuti Pjanić isprobao svoj topovski udarac, ali je sa 25 metara pucao pored gola. Na kraju, u 35. minuti je imao najbolju priliku za vodstvo Rome, ali je iz sredine šesnaesterca gađao protivničkog golmana.

Imala je Roma još prilika i kada sve to nisu iskoristili uslijedila je kazna. Conti je u 68. doveo goste u vodstvo, a u 90. je Kabir povećao na 2-0. Odmah nakon toga je De Rossi tek smanjio konačan poraz svoje ekipe.

Recimo i da je Roma od 69. minute igrala s igračem manje zbog isključenja Angela.

 

Totalsport/Informer.ba