Nogomet Sport

Navijači Lazia Cisseu: Umri crno đubre!

Navijači rimskog Lazia još jednom su pokazali svoju idiotsku stranu. Rasističkim uvredama na Twitteru u QP Rangers su ispartili Djibrila Cissea

Navijačima rimskog Lazia često se (s razlogom) kači etiketa ultradesničarskih i fašistički orijentiranih navijača, a tamnoputi igrači sve donedavno bili su u Laziu rijetki poput snijega na Siciliji. Najradikalniji ogranak Lazievih Ultrasa ozloglašeni Irriducibili nikad nisu tajili svoje fašističko opredjeljenje, a u svoju obranu jednom prilikom su istakli transparent sramotnog sadržaja ‘‘Nismo mi rasisti nego su oni crnci”.

Aaron Winter je devedestih godina prošlog stoljeća među prvima smogao hrabrosti zaigrati za nebeskoplave, a posljednji u nizu bio je Djibril Cisse koji nije dugo izdržao i ove zime je preselio u redove londonskog Queens Park Rangersa što je razbjesnilo Ultrase sa Curva Nord koji su mu uzvratili u skladu sa svojom reputacijom:

“Djibril je veliki majmun” i “Umri crno đubre, navijači Lazija te mrze”, poruke su koje je Cisse primio na Twitteru i na koje je odgovorio riječima:

Ovakve poruke su dokaz koliko neki ljudi mogu biti glupi. Ovih dana očito traje parada idiota. Stvarno sam šokiran, vas dvojica ste uistinu bez imalo mozga u glavi…sramite se”

Dug je niz ispada navijača Lazija (ne zaboravimo posvetu Arkanu nakon njegove pogibije, ali i igrača Paola Di Canija, koji im je salutirao fašističkim pozdravom), kojima žele pokazati da su opasni neonacisti.

Jedan od posljednjih se tiče također napadača Lazija, ali Miroslava Klosea, koji sjajno igra otkad je ovog ljeta došao iz Bayerna i prvi je strijelac kluba, piše Sportin.

 

Informer.ba