Izdvojeno Nogomet Sport

Nema više Mourinha, ali hoće li Barcu opet zaustaviti majka priroda?

Mediji u Kataloniji s posebnom pozornošću prate erupcije vulkana na Islandu…

Vijest o erupciji vulkana na Islandu u Barceloni su dočekali držeći se za glavu. Sjetili su se odmah prošle sezone kada su mnogi europski klubovi na završnice euro kupova putovali autobusima. Avioni su bili prizemljeni, aerodromi zatvoreni, sve zbog vulkanske prašine. Erupcija vulkana Eyafjallajokull zatvorila je zračni saobraćaj iznad 34 zemlje zbog straha da prašina može ući u motore aviona.

Barcelonin dug put do Milana nalikovao je tada kao maturalno putovanje. Leo Messi pio je sok sjedeći na trotoaru uz cestu na jednom odmorištu u Francuskoj, a ostali su molili Guardiolu da im dopusti samo malo čipsa u autobusu.

A onda su stigli na San Siro gdje ih je Jose Mourinho dočekao sa svojim mišićavim fanaticima koji su odigrali utakmicu za pamćenje. Jedino tako je Inter mogao pobijediti nezaustavljivi stroj. I uspio je. Jaki presing totalno je odsjekao neprepoznatljive Barcine zvijezde kojima su noge nakon utakmice bile plave od modrica, ali poraz je pekao puno više. Znali su da će teško nadoknaditi 3:1 protiv fizički besprijekornog i taktički zatvorenog Intera na Camp Nou.

Pep Guardiola je nakon utakmice odbijao sva pitanja i konstatacije vezane za dugo putovanje busom koje je sigurno više izmorilo njegove igrače od jednosatnog leta avionom. No, cijela je Barcelona znala da ima nešto i u tome.

Hoće li ponovno majka priroda uplesti svoje prste? Vjerojatnost za to je velika budući da bi oblak vulkanske prašine s Islanda trebao stići do Velike Britanije do kraja sedmice. Aerodromi u Londonu mogli bi biti zatvoreni što neće smetati previše Alexu Fergusonu jer brzim vozom nema puno do Londona.

Sir Alex će tražiti pomoć Mourinha, ali i majke prirode. Za zaustaviti Barcelonu u zadnje tri godine stvarno se treba poklopiti nekoliko stvari. Ako neko može ove sezone to je Manchester United s n ajboljim trenerom u historiji.

Uskoro ćemo saznati hoće li Barcelona na finale u London opet autobusom ili nekim drugim prijevoznim sredstvom. Mora im se smilovati Grimsvoetn, islandski najaktivniji vulkan koji je počeo eruptirati u subotu. Pepeo je jučer došao do Reykjavika, a vulkan ga je izbacio toliko da je blokirao sunce i pokrio obližnja sela i farme, piše gol.hr.

 

Informer.ba