Izdvojeno Nogomet Sport Udarno

Neredi u Rimu, ozlijeđeno 10 navijača Tottenhama

U neredima navijača uoči utakmice J skupine Europske lige Lazio – Tottenham u središtu Rima došlo je do niza incidenata u kojima je ozlijeđeno najmanje deset navijača Spursa pri čemu jedan teže.

Najveći incident dogodio se u jednom pubu na trgu Campo de’Fiori kada je skupina 30-tak maskiranih navijača Lazia upala u pub naoružana palicama, noževima i metalnim polugama. U tučnjavi koja je izbila jedan engleski navijač je izboden nožem i u teškom stanju je prevezen u bolnicu.

Navijači Lazija su bili dobro organizirani i maskirani. Na glavama su imali maske i kacige, a bili su naoružani raznim palicama i šipkama. Nekoliko engleskih navijača je dobilo dobre batine,” kazao je Giuseppe Tamborra, jedan od svjedoka.

Prema pisanju talijanskog lista La Repubblica najmanje 100 Lazijevih ‘ultrasa’ je po gradu tražilo navijače Spursa i izazivalo incidente. Policija je do sada privela 15 izgrednika, među kojima i dvojicu navijača Rome koji su ‘pomagali’ sugrađanima u ‘lovu’ na Engleze premda se inače mrze s navijačima Lazija.

Europska nogometna federacija (UEFA) prošlog je mjeseca kaznila Lazio sa 40.000 eura zbog rasističkih ispada njegovih navijača za vrijeme utakmice protiv Tottenhama u Londonu. ‘Nebesko-plave’ sasvim sigurno očekuje nova kazna jer su navijači rimskog kluba i na Olimpicu vrijeđali igrače Spursa.

Fena/Informer.ba