Izdvojeno Nogomet Sport Udarno

Neymar: Uvijek slušam tatu i mamu, oni su bili za Barcelonu

“Odlučio sam se za dolazak u Barcelonu, a ne u Real Madrid, slušajući što mi govori moje srce”, izjavio je brazilski 21-godišnji napadač Neymar na predstavljanju u svom novom klubu.

“I Barcelona i Real Madrid su veliki klubovi, to je jasno. Meni je drago da su me i jedni i drugi željeli dovesti. Ja sam slijedio svoje srce i eto me u Barceloni. To je bila porodična odluka. Uvijek slušam što mi tata i mama govore. Naravno da smo primili i finansijski bolje ponude, ali novac nas ne motivira”, počeo je izlaganje Brazilac.

Kaže da mu nije ambicija preuzeti od Lionela Messija epitet najboljeg svjetskog nogometaša.

“Nisam opterećen time da budem najbolji na svijetu. Najbolji nogometaš svijeta je već tu, u Barceloni – Lionel Messi. Ja sam veoma sretan što ću imati priliku igrati zajedno s njim. Prije svega, toliko sam sretan što mi se ispunio veliki san. Ovo je veliki dan za mene i moju porodicu. Zahvalan sam što sam dobio priliku igrati s nogometnim velemajstorima, kao što su Messi, Xavi ili Iniesta. Zapravo, sa svim igračima Barcelone.

Želim donijeti puno radosti i trijumfa. Bilo je toliko emotivno stupiti na travnjak stadiona Camp Nou, ljudi su mi aplaudirali. Morao sam susprezati suze. Ja sam danas živio svoj san koji sam imao kao dječak”, rekao je Neymar.

Totalsport/Informer.ba