Izdvojeno Košarka Sport

Njemačka se vratila u igru pobjedom nad Turskom

Njemačka košarkaška reprezentacija ostala je u igri za četvrtfinale Europskog prvenstva u Litvi nakon što su sa 73-67 savladali Tursku u 2. kolu druge faze takmičenja.
Njemačka trojka Nowitzki – Kaman – Schwethelm bila je previše za šuterski neraspoložene turske košarkaše koji su na kraju utakmice imali svega 38 posto ubačenih lopti. Spomenuti trojac ubacio je 53 od 73 koša koliko su Nijemci zabili Turskoj.

Kaman je bio najefikasniji s 20 koševa i sedam skokova, Nowitzki je imao poen manje uz jednako skokova kao Kaman, dok se dvadesetdvogodišnji Philipp Schwethelm iskazao u posljednjoj četvrtini kada je od 25 koševa Njemačke ubacio čak 11, od kojih su dvije vezane trice u 35. i 36. minuti utakmice bile ključne.

Turska za ovaj poraz najviše može kriviti samu sebe zbog katastrofalnog izvođenja slobodnih bacanja. Naime, od 22 ponuđena turski košarkaši ubacili su svega 10 lopti što prevedeno u postocima iznosi mizernih 45.5.

Ovom pobjedom Njemačke situacija u grupi E dodatno se zakomplicirala jer sada Njemačka, Turska i Srbija imaju omjer pobjeda i poraza 1-3, a samo je jedno mjesto preostalo koje vodi u četvrtfinale. Srbija i Turska sastaju se u posljednjem kolu međusobno, dok će Njemačka svoju šansu za prolaz morati tražiti protiv domaćina Litve.

Eurobasket, drugi krug, 2. kolo:

Grupa E

Španija – Srbija 84-59
Njemačka – Turska 73-67
Litva – Francuska (kasnije)

Redoslijed: 1. Španjolska 3-1, 2. Francuska 2-0 (-1) 3. Litva 2-1 (-1), 4. Srbija 1-3, 5. Turska 1-3, 6. Njemačka 1-3

Totalsport/Informer.ba