Nogomet

Edin Džeko u februaru tresao mrežu svaku 41 minutu

Edin Džeko je u februaru počeo tek jednu utakmicu, od pet koliko ih je Manchester City odigrao (igrao 90 minuta protiv Fulhama 3:0), u jednoj je na terenu proveo tek jednu minutu (Aston Villa), dok je meč protiv Porta u gostima odgledao sa klupe za rezerve.

Potom je uslijedila domaća utakmica protiv Portugalaca, u kojoj je ušao u 68. minuti, a zatim i susret na Etihadu protiv Blackburna, gdje je u igri proveo 12 minuta.

Dakle, od ukupno 450 minuta, Džeko je na terenu proveo 125 minuta, a uspio je postići čak tri pogotka, ili u prosjeku – postizao je jedan pogodak svaku 41 minutu, piše zvanična veb stranica našeg reprezentativca edindzeko.ba.

Dijamant se upisao u listu strijelaca u meču protiv Fulhama, a potom je odgledao mečeve protiv Aston Vile (ušao u igru u 89. minuti) i Porta sa klupe, da bi u naredna dva meča postigao nova dva pogotka. Protiv Porta na Etihadu je nakon sedam minuta provedenih u igri zatresao mrežu portugalskog tima, a protiv Blackburna mu je za isti podvig trebala tek 60 sekundi, s obzirom na to da je bio strijelac u 79. minuti, a ušao je u 78.

125 minuta, tri pogotka i naslov najboljeg igrača u izboru navijača u utakmici protiv Porta, učinak su napadača Citya, a ono što je još bitnije dodati da su sva tri Edinova pogotka u konkurenciji za naj gol u februaru u izboru koji se svaki mjesec vrši na oficijalnoj stranici Manchester Citya (mcfc.co.uk).

Protiv Fulhama i Porta Džeko je postizao golove nakon dodavanja Aguera, dok mu je pogodak protiv Blackburna namjestio Kolarov.

 

SCsport/Informer.ba