Izdvojeno Rukomet Sport

Norveška rukometašica sa djevojkom čeka dijete

Norvežanka Gro Hammerseng, jedna od najboljih rukometašica svijeta koja nikada nije skrivala svoju sklonost prema ženama, objavila je da će u februaru iduće godine postati majka.

Hammerseng je bek Larvika i norveške reprezentacije, u kojoj je upisala 167 nastupa i 631 gol. Zapravo je riječ o liderici jedne fantastične generacije norveške ženske reprezentacije. Hammerseng je s reprezentacijom osvojila olimpijsko zlato u Pekingu, tri zlata i jedno srebro na evropskim prvenstvima, te dva srebra na svjetskim prvenstvima.

Bila je pet godina u intimnoj vezi s klupskom i reprezentativnom saigračicom Katjom Nyberg, naturaliziranom Norvežankom koja je rođena u Stockholmu, a odrasla je u Finskoj.

Njih dvije su u avgustu prošle godine prekinule svoju ljubavnu vezu, ali su nastavile saradnju na parketu.

Hammerseng, koja je 2007. godine bila odabrana za najbolju rukometašicu svijeta u izboru Međunarodne rukometne federacije (ITF) i čitatelja World Handball magazina, nakon prekida veze s Nyberg je opet ljubavnu sreću pronašla u jednoj rukometašici, Anji Edin.

Jedva čekamo da postanemo roditelji. Nastojat ću ipak održati formu i vratiti se rukometu što je prije moguće“ rekla je Hammerseng, koja će propustiti Svjetsko prvenstvo u Brazilu u decembru.

Ljubitelji ženskog rukometa još ne mogu znati hoće li 31-godišnja Norvežanka zaigrati na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine.

 

Totalsport/Informer.ba