Izdvojeno Nogomet Sport

Nova blamaža za Real

Ream Madrid je pred svojim navijačima poražen od Zaragose sa 2:3.
Saragosa je načinila senzaciju i ostvarila tek drugu pobjedu na strani u sezoni – 3:2 (1:0). Prethodno, tim Havier Agirea bio je jedini u Primeri sa samo jednim slavljem na gostovanjima.

Na La Romaredi su se do dolaska u Madrid tresli, jer se grčevito bore za opstanak, a posle trijumfa nad Realom stigli su čak do 12. mesta! Doduše, nisu još obezbjedili opstanak, jer konkurenti imaju meč manje.

Trener Reala Žoze Murinjo odmarao je nekolicinu prvotimaca zbog predstojećeg revanša sa Barselonom. Marselo, Mesut Ozil i Anhel Di Marija su ušli u igru u drugom poluvremenu, a Kristijano Ronaldo nije bio ni na klupi. U španskim mediji je čak osvanula vijest da je šef struke kaznio svog zemljaka zbog izjava kojima je kritikovao taktiku.

U Realu su se još ranije oprostili od titule, a sada…

Zaragosa je iskoristila sve šanse. Lafita je u finišu prvog poluvremena, koje je bilo dosadno, doveo goste u vodstvo posle kardinalne greške golmana Ikera Kasiljasa.

Na 2:0 povisio je Gabi iz penala u 55, a sedam minuta kasnije Serhio Ramos je smanjio na 1:2 udarcem glavom posle kornera. Nedugo zatim Real je oštećen zbog nedosuđenog penala nad Kakom.

Lafita je postigao svoj drugi gol u 77. minutu, a konačan rezultat postavio je Karim Benzema u 85.

Iako je drugo poluvreme produženo šest minuta, “kraljevi” nisu imali snage da izjednače. Pogotovo što su od 85. minuta igrali bez isključenog Rikarda Karvalja.

Bila je to prva pobjede Zaragose nad Realom u prvenstvu još od novembra 2001. godine.