Košarka Sport

Nowitzki i društvo prejaki za Hadžićeve izabranike

Izabranici Sabita Hadžića večeras su doživjeli novi poraz u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Naša reprezentacija u Bambergu je poražena od selekcije Njemačke rezultatom 86:64.

Prva dionica meča sasvim zasluženo pripala je domaćim košarkašima, a nakon prvih deset minuta igre na semaforu je stajalo 22:14 u korist Njemaca. Ipak u drugom periodu naši se bude i hvataju kakav takav priključak, pa se na poluvrijeme odlazi vodstvom Njemačke od trinaest razlike.

Ipak sve naše nade su raspršene u trećoj četvrtini, koja ponovo prolazi u dominaciji Njemaca, i koju domaći košarkaši rješavaju u svoju korist sa 18:11. U posljednjoj dionici naši su ponovo pružili dostojanstven otpor, ali nedovoljno za nešto više. Na kraju je završilo 86:64 za Njemce. Kada se sve sabere i oduzme – sasvim zasluženo. Najefikasniji u našem timu bio je Saša Vasiljević sa 13 poena, dok je jedan manje ubacio Mirza Teletović.

Kod domaćih najefikasniji je bio Benzing sa 19, te Olbrecht sa 13 poena. Utakmica je igrana pred 10 000 gledalaca u dvorani u Bambergu.

Njemačka – BiH 86:64

Njemačka: Nowitzcki 6, Kaman 12, Staiger 1, Schultze, Pleiss 3, Olbrecht 13, Hamman 12, , Herber 3, Schwelthem 9, Benzig 19, Jagla, Schafartzik.

BiH: Teletović 12, Bajramović, Bavčić, Domercant 7, Đedović 8, Kikanović 7, Vasiljević 13, Kapelan, Milošević, Ikonić 11, Tuljković, Jazvin.

 

SCsport/Informer.ba