Izdvojeno Nogomet Sport Udarno

NSBiH: FIFA prihvatila veći dio dostavljenih primjedbi

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter i UEFA-e Michel Platini sa saradnicima danas su u sjedištu FIFA primili članove Komiteta za normalizaciju predsjednika Ivicu Osima, kao i ambasadore Nogometnog  saveza BiH, Duška Bajevića, Faruka Hadžibegića i Sergeja Barbareza, saopćeno je iz NSBiH.

Sastanku su prisustvovali i specijalni izaslanik FIFA/UEFA Rudi Zavrl kao i generalni sekretar Jasmin Baković.

“Čelnici FIFA/UEFA informisani su o dosadašnjim aktivnostima Komiteta radi usvajanja Statuta i ukidanja suspenzije. Blatter i Platini su izrazili izuzetno zadovoljstvo zbog brojnih preduzetih mjera u pravcu izlaska iz krize i ozdravljenju bh. nogometa  te su naglasili da će Komitet i ambasadori i dalje imati punu podršku FIFA/UEFA da bi uspješno okončali ovu veoma značajnu misiju“, navodi se u saopćenju.

Prije, ali i nakon ovoga prijema, delegacija Saveza je održala veoma sadržajne operativne sastanke s predstavnicima FIFA/UEFA na kojima je dugo vođena diskusija o modalitetima koji bi rezultirali usvajanjem novog statuta.

Posebno su razmatrane primjedbe na prijedlog Statuta, koji će biti na dnevnom redu sjednice Skupštine zakazane za 26. maj.

Uvažavajući činjenicu da je Komitet zajedno s ambasadorima za veoma kratko vrijeme učinio mnogo na prevazilaženju brojnih barijera FIFA/UEFA su iskazale fleksibilnost i razumijevanje za našu situaciju, te su u najvećem dijelu prihvatili dostavljene primjedbe.

Članovi Komiteta za normalizaciju vraćaju se večeras u Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba