Izdvojeno Nogomet Sport

NSBiH zaustavio štampanje ulaznica za utakmicu BiH-Portugal

Uoči sutrašnje posjete delegacije UEFA-e stadionu Bilino polje nema previše onih koji mogu reći da im je “svejedno“, te da će BiH prvu utakmicu baraža sigurno igrati u Zenici.

Sve će zavisiti, naravno, od UEFA-inog inspektora Trygvea Borboa koji će sutra obići stadion na kojem bi se trebala odigrati prva utakmica baraža, ali i Koševo u Sarajevu.

Neizvjesnost se nastavlja, a šta će biti, to za sada niko ne zna. Činjenica je da smo pod nekom vrstom pritiska Portugalaca, jer se do sada niko nije žalio na teren u Zenici. Mi smo jučer ujutro poslali UEFA-i dopis sa molbom da odluku o stadionu donesu hitno, jer vrijeme prolazi, a utakmica se bliži “, kaže generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković .

Prema onome što se zna inspektor Borbo će ostati najvjerovatnije do subote u BiH, kada bi trebao “pregledati” i Olimpijski stadion “Asim Ferhatović – Hase” u Sarajevu.

Planirali smo da 1. novembra pustimo ulaznice u prodaju, ali to neće biti moguće, jer se još ne zna gdje ćemo igrati. Osim toga, moramo sklopiti ugovore sa vlasnicima stadiona, zaštitarima, hotelima… Sada smo sve ove aktivnosti morali obustaviti “, dodaje prvi operativac Saveza.

U slučaju da pobjedi portugalski lobi i utakmica se bude morala igrati u Sarajevu, Baković najavljuje da će NSBiH tražiti otvaranje i zapadne tribine.

U slučaju da budemo morali igrati na Koševu, mi ćemo tražiti od UEFA da otvori i zapadnu tribinu. Ukoliko bi se utakmica igrala bez navijača na najvećoj tribini, bila bi to potpuna katastrofa“, naglasio je Baković.

 

Depo/Informer.ba