Izdvojeno Nogomet Sport

BH Telecom želi da Premijer liga BiH nosi njegovo ime

Premijer liga Bosne i Hercegovine u fudbalu, čini se postala je sve zanimljivija potencijalnim sponzorima. Nakon što je legendarni Ivica Osim nedavno u Mostaru sa visokim dužnosnicima Eroneta razgovarao o mogućnosti da elitno takmičenje naše zemlje nosi naziv po ovom operateru, pojavili su se i drugi interesanti.

Riječ je o konkretno o BH Telecomu, koji je također spreman da uloži dodatna finansijska sredstva u naš fudbal (BH Telecom je sponzor N/FS BiH).

Predstavnici ove kompanije potvrdili su to i na jučerašnjem sastanku sa Osimom. O tome se razgovaralo i na današnjoj sjednici Komiteta za normalizaciju N/FSBiH koji je održan u Sarajevu.

„Istina je da je BH Telecom zainteresovan za sponzorisanje lige, kao i Eronet. Sa predstavnicima ovih kompanija razgovore je obavio Osim, ali još uvijek ništa nije odlučeno. Možda se ubrzo pojavi i neko treći“, potvrdila nam je Slavica Pecikoza, portparol N/FS BiH.

Ovo je još jedan dokaz da je fudbal postao sve interesantniji sponzorima u našoj zemlji, jer se proteklih godina niko nije javljao na konkurse vezane za sponzorstvo naše elite. Savez će odbrati ponudu koja finansijski bude najpovoljnija, a konačna odluka bit će donesena prije starta Premijer lige BiH koji je zakazan za 6. avgust.

 

SCsport/Informer.ba