Nogomet Sport

Odbijena žalba Kompanyja, City bez kapitena četiri utakmice

Kapiten nogometaša Manchester Cityja Vincent Kompany odslužit će kaznu od 4 utakmice jer je komisija nogometnog saveza odbila žalbu na crveni karton iz utakmice s Unitedom u FA Cupu.

Puno bure u otočkoj nogometnoj javnosti podigao je crveni karton kapitena Cityja kojeg je ovaj dobio u gradskom derbiju s Manchester Unitedom u sklopu 3. kola FA Cupa. Kompany je zbog starta na Naniju zaradio direktno isključenje i četiri utakmice suspenzije, a iz kluba su odmah uputili žalbu.

I dok je još tokom jutra u utorak menadžer vodeće ekipe Premiershipa Roberto Mancini očekivao i najavljivao ukidanje ili barem reduciranje kazne, poslijepodne je Nezavisna komisija nogometnog saveza donijela odluku kojom potvrđuje navedenu suspenziju, tako da će Manchester City već u srijedu u polufinalnoj utakmici Carling Cupa protiv Liverpoola biti lišen usluga svog kapitena.

“Komisija je odbacila tvrdnje kako je igrač Manchester Cityja Vincent Company krivom sudačkom procjenom dobio izravan crveni karton. Radilo se o vrlo ozbiljnom prekršaju i igraču ostaje suspenzija od četiri utakmice, odnosno tri utakmice zbog ozbiljnog prekršaja na utakmici s Manchester Unitedom, te još jedna zbog toga što mu je ovo drugo isključenje ove sezone“, stoji u pojašnjenju odluke koju je objavila Komisija nogometnog saveza.

 

Totalsport/Informer.ba