Ostali sportovi Sport

Odbrojavaju se sati do borbe Klička i Hayea: Hoće li to zaista biti meč decenije?

Sve priče i prepucavanja uoči borbe postat će nebitne kad večeras poslije 22:30 rukavice ukrste Vladimir Kličko i David Haye.

Dvojica svjetskih prvaka boksat će večeras za ujedinjenje teškaških titula po IBF, WBO, IBO i WBA verzijama, pred više od 50hiljada gledalaca na stadionu u Hamburgu, u meču čija je uvertira bila satkana od hrpe uvreda i podcjenjivanja, u čemu je uglavnom prednjačio Britanac.

Ljubitelji boksa na ovaj meč čekaju dvije i pol godine, još otkako je Haye zbog povrede leđa otkazao dogovorenu borbu za jesen 2009. Ipak, 30-godišnji Britanac dobio je šansu poraziti pet godina starijeg Ukrajinca, koji je odradio dvostruko više borbi u teškoj kategoriji.

Kličko je tokom profesionalne karijere 58 puta ulazio u ring, a samo je tri puta poražen. Slavio je u 55 borbi, a čak 49 ih je okončao nokautom. Koliko je samouvjeren u novi trijumf, Kličko je pokazao kada se na press konferenciji održanoj u ponedjeljak pojavio s brojem 50 na ruci.

Hayeova statistika također je impresivna – 25 od 26 borbi riješio je u svoju korist, uz 23 nokauta.

Dom HSV-ovih nogometaša, Imtech Arena bit će poprište najvećeg meča u posljednjih nekoliko godina, u koji obojica boksera ulaze silno motivisani. Haye je silno nabrijan da prekine dominaciju Klička, kojem pak ne treba veća motivacija od Hayeovih izjava uoči meča.

Ljudi, vidjet ćete u subotu najbrutalniju egzekuciju koju bokser može doživjeti. Apsolutno ću ga rastaviti“, govorio je Haye posljednjih nekoliko dana.

Naravno, ni Kličko nije ostajao dužan: “Natjerat ću te da progutaš svoju smiješnu majicu s odsječenom glavama mene i brata. Mogu priznati da izgledaš vrlo spremno i samouvjereno, osjećam i da ću biti dostojno izazvan u ringu, ali u svoju pobjedu ne dvojim niti najmanje. Tući ću te 33 minute i onda nokautirati u posljednjoj, 12. rundi”, rekao je Ukrajinac, prenosi Idex.

 

Informer.ba