Nogomet Sport Udarno

Oko 500 navijača dočekalo Zmajeve, aplauz za Sušića

Njih je dočekalo oko 500 navijača, koji su posebno bodrili Safeta Sušića nastojeći mu na taj način poručiti da i dalje ostane selektor najboljeg bh. tima<

Nogometna reprezentacija BiH vratila se avionom iz Lisabona u Sarajevo. Na sarajevski aerodrom stiglo je samo nekoliko bh. nogometaša jer se većina direktno iz Lisabona zaputila u zemlje u kojima nastupaju.

U Sarajevo su doputovali selektor Safet Sušić sa saradnicima Tomislavom Piplicom, Elvirom Baljićem i Borčetom Sredojevićem, te nogometaši Kenan Hasagić, Darko Maletić, Ermin Zec, Asmir Avdukić i Zlatan Muslimović.

Njih je dočekalo oko 500 navijača, koji su posebno bodrili Safeta Sušića nastojeći mu na taj način poručiti da i dalje ostane selektor najboljeg bh. tima.

Darko Maletić je rekao da je teško razgovarati o sinoćnjem porazu od Portugala, ali da sigurno ”nema nikakvih zamjerki”. On smatra da je crveni karton Lulića presjekao igru bh. tima što je odredilo konačan ishod susreta.

”Da smo imali 11 igrača tokom cijelog susreta borili bi se do samog kraja. Sa desetoricom nismo imali nikakvih šansi. Crveni karton je možda prestrogo dosuđen, ali šta je tu je”, izjavio je Maletić.

Maletić je zahvalio bh. navijačima koji su podržavali reprezentaciju tokom cijelog kvalifikacijskog ciklusa i dodao da se nada više sreće u predstojećim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, piše Sportin.

Informer.ba