Izdvojeno Nogomet Sport

Osim: Bit će teže u Tiraspolu, više će nas pritisnuti

Strateg Plavih bio je, kako je kazao, jako iznenađen pozitivnom atmosferom i posjetom na tribinama koševskog stadiona. O samoj utakmici, Osim je rekao:

Pretpostavljali smo da je Sheriff ekipa onakvog kvaliteta kakvom se pokazala danas. Ono što me pozitivno iznenadilo bila je naša ozbiljnost koja je bila na visokom nivou. Fizički smo im dobro parirali. Istina, na nekoliko pozicija oni su imali brže igrače od naših, ali smo i mi na nekim pozicijama bili brži od njih“, govorio je Osim nakon pobjede.

Uzvratni susret bit će dosta teže igrati, ali imamo šanse da se iz Tiraspola vratim s nečim. 1:0 je dobar rezultat, posebno ako u uzvratu uspijemo odigrati ozbiljno, a večeras smo pokazali da za to imamo argumente. Možda bude i bolja situacija za nas u uzvratu, s obzirom da smo noćas kod rezultat 1:0 dva puta bili na nokat od postizanja drugog gola“.

Osim je priznao da je početak meča bio problematičan za njegove pulene…

„Da, u početku utakmice imali smo problema u zadnjoj liniji, ali smo imali i sreće. Pred nama je pet, šest dana u kojima ćemo pokušati maksimalno osvježiti ekipu. Ipak, u revanšu će domaćin praviti veći pritisak i biti dosta agresivniji nego večeras“, smatra strateg Plavih.

Ocijenio je Osim i igru njegovih ljetnih akvizicija…

„Adilović se hrvao i borio, ali nije se našao u previše prilika. Ipak, kod gola je reagovao dobro, kada je nekoliko igrača protivnika povukao za sobom. Što se Smajića tiče, očito je previše htio, ali sam uvjeren da nam može pomoći“, kazao je Osim, a dotakao se i golmana Karića.

Golman Karić je u dva, tri navrata zaplivao, ali nije primio gol, što je zapravo i najvažnije za ocjenu golmana“.

 

SCsport/Informer.ba