Izdvojeno Nogomet Sport

Osim: Jamak i Stanić produžili ugovore do 2015. godine

Fudbalski klub Željezničar osvojio je jesenju titulu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine, a danas je na ”Grbavici” šef stručnog štaba aktuelnog prvaka i osvajača Kupa, Amar Osim, na konferenciji za medije, predočio planove za drugi dio sezone.

Osim je naglasio da su Jamak i Stanić produžili ugovore do 2015. godine, te da za budućnost računa na neke igrače iz omladinskog pogona Željezničara, koji bi se svojim zalaganjem i talentom trebali izboriti za status u prvom timu.

Što se tiče Zebe, Osim je naglasio da klub više ne računa na njegove usluge, te da će ga vjerovatno prodati u narednom periodu za razumno obeštećenje. S druge strane, Bešlija je osjetio da je došlo vrijeme da se povuče iz profesionalnog sporta.

Osim je dodao da postoji mogućnost da Adilović i Svraka napuste klub jer su imali dobre polusezone, ali da klub ne smije pustiti previše igrača ako želi uspjeh na kraju sezone.

Menadžer sarajevskih ”plavih” naglašava da njegova ekipa želi osvojiti duplu krunu i ove godine, ali da to navijači sada i očekuju, što može biti “mač s dvije oštrice”.

‘Nadam se dobrim pripremama. Moramo biti spremni na sve ukoliko na kraju želimo slaviti, a to je ono što naši navijači od nas sada i očekuju. Ukoliko se sve kockice poklope možemo se nadati uspjehu’‘, kazao je Osim.

Željezničar će 22. januara obaviti dio priprema za nastavak sezone u Međugorju, a dio u Rovinju 31. januara

Fena/Informer.ba