Izdvojeno Nogomet Sport

Osim kaznio igrače Želje – Za remi će dobiti samo po 200 KM!

Amar Osim, trener FK Željezničar nije imao previše milosti prema svojim izabranicima koji su sinoć na Grbavici remizirali protiv Zrinjskog (3:3). Menadžer Plavih nakon utakmice poduže se zadržao u svlačionici, gdje je očitao bukvicu svojim igračima, razbijajući pri tom sve što mu se našlo na putu.

Pored toga, sinoćnji akteri će biti i novčano kažnjeni za izgubljena dva boda. Tako je Osim odlučio da oni koji su „učestvovali“ u blamaži dobiju umanjenu platu. Tačnije, svi osim Zajka Zebe i Jadranka Bogičevića (koji će dobiti cijelu platu) dobit će platu u iznosu od 200 KM! Ovo nam je za SCsport potvrdio jedan od prvotimaca Želje, koji, jasno, nije želio da mu pomenemo ime, bojeći se dodatnih sankcija…

Na udaru bi mogli biti i rezervisti, koji od 17 sati u Hrasnici igraju prijateljsku utakmicu protiv federalnog prvoligaša Famos-SAŠK Napretka. Naime, ukoliko ne ostvare pobjedu u današnjem duelu, svi oni igrači koji budu u kadru za ovaj meč neće uopšte dobiti platu!

Hoće li Osimove represivne mjere imati učinka, vidjet ćemo nakon nedjeljnog susreta 5. kola Premijer lige BIH u kojem će Željo na Koševu gostovati kod gradskog rivala Olimpica.

 

Informer.ba