Izdvojeno Nogomet Sport

Osim oprezan: Uzeli su nam već bod, a i tada je bio Ramazan

Fudbaler Željezničara sutra od 21 sati u drugom kolu Premijer lige BiH ugostit će prijedorski Rudar protiv kojeg će pokušati prekinuti niz od tri vezana poraza (dva od Maccabija, jedan od Širokog Brijega).

Amar Osim, menadžer plavih sa dosta respekta govorio je o predstojećem rivalu:

„Rudar nije nimalo naivna ekipa. Naprotiv, znaju igrati i uvijek nam je neugodno protiv njih. U prošloj sezoni dobili su nas u Prijedoru, a prije dvije godine uzeli su bod na Grbavici. Zanimljivo i tada je bio Ramazan. Dolaze rasterećeni bez pritiska i to mora biti razlog za oprez“, rekao je Osim.

Što se tiče sastava koji će se suprostaviti Prijedorčanima on se neće u mnogome razlikovati od onoga koji je doživio poraz na Pecari.

„Neće biti prevelikih izmjena. Jedina dilema je Goran Marković, koji zbog povrede nije igrao na Pecari, a sada je spreman. Nisam nezadovoljan i pristupom u utakmici protiv Širokog, tako da nema razloga da previše mijenjam“, kazao je Osim, koji je imao i jedan ozbiljan razgovor sa Patrickom Gerhardtom Nyemom:

„O čemu smo razgovarali? Svi oni koji su gledali zadnje dvije utakmice znaju o čemu je riječ“.

Stručni štab Želje neće moći računati na Dejana Drakula i Elvira Čolića koji se još uvijek nisu oporavili od povreda, te Edina Višću sada već bivšeg igrača tima sa Grbavice, koji je za obeštećenje od 400.000 eura prešao u Istanbul BB.

Prema riječima Bulenda Bišćevića, direktora marketinga ulaznice za utakmicu sa Rudarom bit će u prodaji od sutra od 12 sati, po cijenama od 5 KM (Jug), 8 KM (Sjevar) i 20 KM (Zapad).

 

SCsport/Informer.ba