Izdvojeno Nogomet Sport

Osim: Protiv nas svi igraju kao da im je zadnja utakmica

Nakon nes(p)retnog poraza u Travniku, fudbaleri Željezničara priliku za popravni imat će sutra protiv mostarskog Zrinjskog. Plavi će Plemiće ugostiti na Grbavici, a susret se igra u noćnom terminu (20.30 sati).

Svjesni su u Želji da nemaju pravo na kiks žele li ostati u igri za titulu prvaka BiH. Amar Osim, menadžer plavih u nedjelju je gledao Mostarce u domaćem porazu od Olimpica i nije bio previše impresioniran njihovim izdanjem.

Ako budu igrali kao protiv Olimpica izgubit će i od nas. Međutim ni sekundu ne sumnjam da će biti tako. Ono se desi jednom u ne znam koliko godina. To nije bila igra… Jednostvano, desi se“, kazao je Osim dodavši:

Mi jednostvano moramo pobijediti. Znamo da će se Zrinjski motivisati, jer su protiv Olimpica bili komotni, a protiv nas svi igraju kao da im je zadnja utakmica u životu“, naglasio je Osim.

Željezničar nakon tri kola ima tri boda što nikako ne može zadovoljiti stručni štab, ali ni navijače.

Imali smo težak raspored, ali to nije neko opravdamnje. Vjerujem da bi i GOŠK imao isto ovoliko bodova uz ovakav raspored. Očekivali smo više. Vjerujem da ova ekipa može puno bolje, ali se moramo uozbiljiti. Ne mogu vjerovati da smo protiv jačih ekipa u Evropi igrali normalne utakmice, a sada nam rezultat zavisi hoće li nam neko zabiti gol sa 45 metara ili hoćemo li primiti gol u zadnjoj minuti. Ne smijemo više doći u takvu situaciju. Fali nam agresivnosti i borbenosti u odnosu na protivnika, a ni koncentracija nam više nije jača strana“, rekao je Osim.

Za sutrašnji meč upitan je nastup Zajka Zebe, a Osim još nije odlučio ko će zamijeniti kreativca plavih ukoliko ne bude spreman.

Uoči Osimovog izlaganja prisutnim na presici se obratio i Bulend Bišćević, direktor marketinga koji je predstavio novi magazin FK Željeznuičar.

Magazin izlazi jednom mjesečno, a prvi broj smo štampali u 500 primjeraka i on se može kupiti u klupskim prostorijama. Već drugi broj će biti na prodajnim mjestima širom BiH, a iskoristio bih priliku da se zahvalim momcima iz redakcije FK Željezničar i generalnom sponzoru FDS, te momcima iz ekipa Pauza“, riječi su Biščevića.

 

SCsport/Informer.ba