Izdvojeno Nogomet Sport

Osim: Uz ovakav pristup, Sheriff nije nepobjediv

Fudbaleri sarajevskog Željezničara jučer su na pripremama u Sloveniji, rezultatom 4-3 bili bolji od turskog prvoligaša Istanbul Buyuksehira čije boje brani naš reprezentativac, Kenan Hasagić.
Po dva gola za tim sa Grbavice postigli su Eldin Adilović i Nermin Jamak. Pobjeda protiv tima koji se takmiči u daleko jačoj ligi nego što je naše domaće prvenstvo, ulijeva nadu, kako stručnom štabu tako i navijačima Željezničara pred nadolazeće susrete Evropske lige protiv moldavskog Sheriffa.

Trener Željezničara, Amar Osim bio je zadovoljan nakon izdanja njegovih izabranika u jučerašnjem meču.

Kada slavite protiv ekipe koja je solidan turski prvoligaš, i koja ima vjerovatno kvalitetniji tim od našeg, onda morate biti zadovoljni. Sretan sam jer su igrači bili motivisani i mnoge stvari su funkcionisale odlično, posebno me raduje što je proradio napad. Ipak, i u jučerašnjoj utakmici sve moglo vidjeti nekoliko nedostataka koje ćemo u vremenu pred nama pokušati otkloniti“, govori Osim za Sportin.ba te dodaje:

“Prostora za napredak ima, nama je ostalo još svega nekoliko dana do utakmice sa Sheriffom. Ukoliko ponovimo pristup igri kao u jučerašnjoj utakmici, onda se možemo nečemu nadati jer Sheriff nije nepobjediv”, kazao  je Amar Osim.

 

Informer.ba