Izdvojeno Nogomet Sport

Osim: Zbog nedolaska gostujućih navijača najviše gubi Željezničar

Odlukom Komiteta za normalizaciju NSBiH, kojom se zabranjuje organizirani odlazak navijača na utakmice u gostima, izgubit ćemo veliku sumu novca jer na Grbavicu naredne subote neće doći navijači Sarajeva, rekao je na današnjoj konferenciji za medije trener Željezničara Amar Osim.

On ističe da Željezničar mora ispoštovati odluku Komiteta jer bi u suprotnom klub mogao biti rigorozno kažnjen.

“Mi smo razgovarali s predstavnicima Sarajeva i oni znaju koji su naši stavovi. Ne možemo nikako ići protiv odluke Komiteta jer bi kazna sigurno bila velika. Sarajevski derbi je najmasovnija utakmica u BiH i nedolaskom gostujućih navijača mi smo najviše na gubitku, ali nećemo kukati’‘, objasnio je Osim.

Dodao je da u klubu znaju da je zabranjeno unošenje obilježja i transparenata gostujuće ekipe te da pojedinci koji ih pokušaju unijeti na stadion moraju biti spriječeni u tome.

Međutim, u taboru ”plavih” još nisu sigurni kako se treba ponašati ako grupe gostujućih navijača bez obilježja počnu navijati za svoj klub.

“Vjerovatno nam to još ne može niko reći, tako da ni mi ne znamo šta uraditi u takvoj situaciji. Vjerovatno ćemo morati donositi odluke u toku samog derbija”, kazao je Osim.

 

Fena/Informer.ba