Izdvojeno Nogomet Sport

Ovaj čovjek zarađivat će puno, puno više od Ronalda i Messija!

Ukoliko napadač milanskog Intera, Samuel Eto’o prihvati ponudu ruskog Anžija, postat će najbolje plaćeni nogometaš na svijetu, plaćeniji od Cristiana Ronalda i Lea Messija.

Inter je prihvatio ponudu tešku 35 miliona eura za kamerunskog napadača, a sada je red na njega. Ukoliko on prihvati ponudu Rusa, u četiri godine, Samuel Eto’o će zaraditi 80 miliona eura.

Za usporedbu, najplaćeniji nogometaš na svijet, u ovom trenutku, Cristiano Ronaldo od Real Madrida godišnje inkasira 13 miliona eura, dok bi tamnoputi napadač milanskog Intera dobivao čak 20 (više od 2300 eura po satu).

Anži je u vlasništvu ruskog oligarha Sulejmana Kerimova, koji je nedavno izjavio da od svoje najdraže igračke želi stvoriti ponajbolji klub u Europi.

U klubu su već došle zvijezde poput Roberta Carlosa, Juscileija, Diega Tardellija, Joaoa Carlosa, a posljednji u nizu je Jurij Žirkov kojeg je za iz Chelsea doveo za 15 miliona eura.

No, ruski je reprezentativac zbog te odluke doživio neugodne trenutke. Zbog prelaza u Anži, kod Rusa već omraženi klub, Žirkov je dobio prijetnje smrću.

Na utakmici Rusije i Srbije cijeli je stadion zviždao kad god bi imao loptu, a pored stadiona istaknut je veliki transparent:

“Jurij Žirkov – počivao u miru”.

Prema navodima ruskih medija, sljedeće mete bogatog Rusa su Arsenalov Andrej Aršavin te srpski nogometaš Danko Lazović, trenutno član Zenita.

 

 

Net.hr/Informer.ba