Nogomet Sport

Papac potvrdio povratak u reprezentaciju

Nakon više od tri godine izbivanja, Saša Papac (31), nekadašnji reprezentativac BiH, obrambeni igrač škotskog prvaka Gasgow Rangersa, vraća se u reprezentaciju BiH.

Saša Papac se odlučio vratiti u reprezentaciju nakon promjena u Predsjedništvu i Izvršnom odboru N/FS BIH što je, uostalom, stvar na kojoj je istrajavao godinama. „Vratit ću se kad odu Iljo i Suljo“, kazao bi svaki put kada bi ga upitali za povratak u reprezentaciju. Konačno, skoro četiri godine nakon što je definitivno odlučio okrenuti leđa onima koji su fudbal u BiH doveli do samog dna, Papac nam je potvrdio kako će se odazvati pozivu selektora Safeta Sušića za prijateljsku utakmicu protiv Grčke koja se desetog augusta igra u Sarajevu, piše “Slobodna Bosna”.

Saši je, kaže to najljepša stvar koja mu se dogodila u karijeri ovoga ljeta. Povratak u reprezentaciju i produljenje ugovora sa Rangersima dokaz su svima onima koji prate karijeru skromnog i tihog Mostarca njegove visoke fudbalske klase, ali i pokazatelj kako se velike stvari moraju desiti onima koji svojim radom i poštenjem, odanošću porodici i vjeri kroče kroz život.

Čuo sam se sa selektorom Sušićem i vratit ću se“, kazao je Papac te dodao:

Moje je da se odazovem da pomognem reprezentaciji svoje zemlje za koju trebaju igrati najbolji i najspremniji. A to hoću li ja biti na klupi ili u prvih 11, stvar je procjene i vizije selektora. Želim biti dio tima, pomoći svojim znanjem i voljom, hoću li igrati ili biti rezerva, nije stvar o kojoj ja odlučujem.

 

Informer.ba