Izdvojeno Nogomet Sport

Pape ostaje selektor!

Prema informacijama do kojih je došao Sportin.ba iz izvora bliskih selektoru, Safet Sušić će reprezentaciju BiH voditi i u narednim kvalifikacijama.
Iako se proteklih mjesec dana govorilo o mogućnosti da Pape neće produžiti ugovor, čini se da će se dogoditi suprotno, a Sušić će reprezentaciju gotovo sigurno voditi i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Papetov prijatelj koji nije želio da mu otkrivamo ime, kazao nam je kako Sušić još uvijek nije prežalio ispadanje od Portugala, ali je odlučio da i dalje ostane na mjestu selektora.

Pape je već razgovarao sa porodicom i ima podršku svih ljudi, bliskih oko njega da i dalje vodi našu reprezentaciju. To je i njegova želja, ali on nije čovjek koji je želio donositi neke ishitrene odluke. Drago mu je i zbog podrške javnosti u BiH. Pape ima u ovom trenutku i nekoliko ponuda od klubova iz Francuske ali mu je reprezentacija prioritet i mislim da želi BiH odvesti na Svjetsko prvenstvo, kazala nam je osoba bliska selektoru.

Prema onome što saznaje Sportin.ba iz izvora bliskih NS BiH, u narednih desetak dana bi u Sarajevu razgovor trebali obaviti Ivica Osim i Safet Sušić. Sušiću će biti ponuđen ugovor pod boljim uslovima, ne zbog toga što tako nalaže Safet, nego čelni čovjek našeg fudbala, Ivica Osim.

Prema Osimovom mišljenju, plata selektora oslikava rejting saveza, a dosadašnja plata Safeta Sušića od 5000. eura je jedna od najmanjih selektorskih plata u Evropi. S obzirom na rezultate u proteklim kvalifikacijama, Sušić je sigurno zaslužio bolje uslove na mjestu selektora našeg nacionalnog tima.

 

Informer.ba