Izdvojeno Nogomet Sport

Paulo Bento: Želimo pobjedu u Zenici!

Želimo pozitivan rezultat, a to je naravno pobjeda. Na izvlačenju parova sam rekao da su nam šanse 50 odsto, ali da vjerujem u naš plasman na EP. Isto mislim i danas. Nećemo započeti utakmicu sa razmišljanjem o neriješenom rezultatu, već idemo na pobjedu. U zavisnosti od dešavanja na terenu vidjećemo kako će se razvijati i prilagoditi se”, kazao je sinoć na susretu s novinarima selektor potugalske reprezentacije Paulo Bento.

Za njega je utakmica na Bilinom polju samo prvo poluvrijeme baraža. Bento tvrdi da njegova ekipa “treba biti emocionalno stabilna kako bi ostvarila plasman“. O bh. timu je rekao da je dobra ekipa sa nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača.

“Poredeći sa baražom od prije dvije godine to su iskusniji i zreliji igrači. Dakle, imaju jači tim u odnosu na onaj od prije dvije godine. Edin Džeko je vrhunski igrač i zaslužuje da se obrati posebna pažnja na njega, ali ne neka specijalna”, istakao je on.

Ipak, Bento se, razmišljajući o Džeki, brzo ogradio od svojih riječi napominjući da će “svakako naša odbrana imati zadatke u vezi njega”.

“Znamo ko igra za tim BiH i pripremamo se za njih. Još nisam razmišljao o kompletnom sastavu, ko će istrčati u početnih jedanaest, ali se neke pojedinosti već znaju“, kaže Bento.

Portugalci su još uvijek nezadovoljni zbog slabog kvaliteta terena na Bilinom polju.

“Što se tiče terena, mislim da se svi slažemo da on nije u redu. Šteta je i za jedan i za drugi tim zbog toga. Odgovorni su oni koji su dali ovlaštenje da se igra utakmica baraža na ovakvom terenu. Oba tima se moraju prilagoditi takvim uslovima, ali utakmica neće biti tako lijepa kakva bi mogla biti da se igra na boljem terenu“, rekao je trener Portugala.

Upitan da li će u slučaju neuspjeha u baražnom dvomeču sa Bosnom i Hercegovinom podnijeti ostavku ili se boji otkaza, jer su već otkaze nakon poraza od BiH dobili treneri Bjelorusije, Rumunije i Albanije, Paolo Bento je kazao da sada razmišlja samo da Portugal izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

Nakon toga je nervozno zamolio da se završi pres konferencija.

 

ZEDA/Informer.ba