Izdvojeno Nogomet Sport

Pepe: Teren i okruženje neće presuditi utakmicu

Reprezentacija Portugala je danas odradila press konferenciju pred večerašnji dolazak u Sarajevo. Pepe je kazao kako najveća opasnost dolazi od napadača Zmajeva, Edina Džeke.
Pepe
Jedan od najboljih igrača reprezentacije Portugala, defanzivac madridskog Reala Pepe, na početku je prokomentarisao atmosferu u kojoj će biti odigrana utakmica, kao i sam teren Bilinog Polja.“Sviđa mi se okruženje u kojem ćemo igrati. Bili smo prije dvije godine i mogli smo upoznati atmosferu. Dok smo bili u hotelu hiljade navijača je ispred zviždalo i pjevalo. Međutim, takva atmosfera nije utjecala na nas.“, rekao je Pepe na današnjoj pres konferenciji pred polazak u Sarajevo.

“Prošli put je teren bio u vrlo lošem stanju, nadam se da ovaj put nije takav. Ipak, mi smo profesionalci i moramo igrati u kakvom god stanju se teren nalazio. Mi pobijediti možemo samo uz ogroman respekt prema protivniku.“, ističe Pepe.

Pepe je kao najveću opasnost po portugalski gol ocijenio Edina Džeku, što i nije ništa novo kada su u pitanju izjave Portugalaca o našoj reprezentaciji.

“Najveća opasnost nam dolazi od Edina Džeke. Igra odlično u napadu i ne smijemo mu dozvoliti previše kretnje, jer takvom igraču malo treba da dođe u poziciju za šut.“, istakao je štoper madridskog Reala.

Totalsport/Informer.ba