Košarka Sport

Petrović: Želim na selektorsku klupu jer BiH ima potencijal!

Izbor selektora košarkaške reprezentacije BiH ušao je u jednosmjernu ulicu. Prema svemu što se može čuti, Aleksandar Petrović, proslavljeni hrvatski stručnjak, najbolji trener Eurocupa u 2010. godini, najbliži je upražnjenom selektorskom mjestu nakon odlaska Sabita Hadžića. Osim popularnog Ace, spominjala su se i imena Željka Lukajića, Jasmina Repeše, Nevena Spahije i Aleksandra Džikića, no Petrović je jedini pokazao volju i želju da se okuša na selektorskoj klupi, a trenutno je slobodan što nije nužan uslov, no svakako mu ide na ruku.

“Moji motivi su isključivo sportski i spreman sam zasukati rukave i raditi. Prostora za napredak ima”, kazao je Petrović na početku telefonskog razgovora za www.SCsport.ba, nastavivši:

“Za razliku od prošlog puta, situacija je sada bitno drugačija, rekao bih ozbiljnija. U dva navrata obavio sam razgovor sa čelnicima Saveza i zadovoljan sam onim što sam čuo. Iskren da budem, nismo razgovarali ‘u rukavicama’, karte su bile otvorene i ostao je dobar utisak”, naglasio je Petrović.

Ono što je hrvatski stručnjak ponudio je sljedeće:

“I prethodni put sam naglašavao, a sada ću još jednom ponoviti da BiH ima izuzetan igrački potencijal i da može napraviti mnogo toga. Uz jedno lagano podmlađivanje, sa svim igračima sa kojima raspolaže, selekcija BiH u narednom periodu od nekih šest-sedam godina može računati na dobre rezultate”, naglasio je Petrović.

Konačnu odluku o njegovom angažmanu dat će Upravni odbor KS BiH na sjednici koja bi se trebala održati vrlo brzo.

“Treba sačekati odluku čelnika Saveza, ali mislim da sam na dobrom putu da postanem novi trener državnog bh. tima”, dodao je Petrović koji će u Sarajevo doći 19. januara na međunarodni trenerski seminar u organizaciji KS BiH, piše SCsport.

Informer.ba