Izdvojeno Nogomet Sport

Pjanić: Naučit ću mnogo od Tottija, on je ipak svjetski prvak

Miralema Pjanića očekuje debi u nedjelju za Romu. Vučica će na Olimpicu ugostiti Cagliari, a na današnjoj presici pojavio je i naš reprezentativac koji je uvjeren u uspjeh s rimskim timom.

“Roma me htjela i uvjerila me da dođem. Vjerujem da ću mnogo napredovati uz Franceska Tottija, jer on je i svjetski prvak. Imao sam dobre pripreme, i ako trener želi da zaigram nije problem. Nije bitno koju ću ulogu u timu igrati”, kaže Pjanić, koji o De Rossiju i Gagu koji igraju na njegovom mjestu kaže:

“Nisam imao priliku razgovarati s njima, ali bit će vremena. Prepreka za mene je jedino jezik, ali nadam se da ću i to savladati što prije”, govori bivši veznjak Lyona koji je oduševljen načinom rada Luisa Enriquea:

“Vidio sam kako trener radi. To je način koji mi se sviđa i vrlo je uvjerljiv”, riječi su bh. reprezentativca, koji je želio izbjeći usporedbe sa nekim velikim igračima:

“Inspirišu me igrači poput Zidanea, Maradone i Riquelme, ali ne volim da me upoređuju sa drugi igračima”, ističe Pjanić, koji je bio povezivan i sa velikim rivalom Rome, Laziom.

Čuo sam za interes Lazia. Znam da su derbiji ovdje posebni i da vlada veliko rivalstvo između dvije momčadi, ali za mene je Roma jedan od najvećih klubova.
Dolazak ovdje je za mene velika prekretnica. Znam i to da će mi trebati vremena da se prilagodim. Ipak, ne bojim se i osjećam se pozitivno”, zaključio je novi veznjak Rome, prenosi SCsport.

 

Informer.ba