Izdvojeno Nogomet Sport

Pjanić: Ne žalim što nisam otišao u Chelsea ili Arsenal

Novi igrač italijanskog prvoligaša Rome, Miralem Pjanić nešto prije 21 sat sletio je na sarajevski aerodrom. Bio je oduševljen poslom koji je danas obavio. Podsjetimo, naš reprezentativac u popodnevnim satima parafirao je četvregodišnji ugovor sa ovim klubom, vrijedan nešto više od 10 miliona eura.

“Sve se brzo odigralo, tako da nisam imao priliku razgovarati s nekim iz kluba, ali vremena za upoznavanje će svakako biti. Tu mislim i na klub, ali i na grad Rim. Drago mi je što sam došao u veliki klub i niti jednog momenta ne žalim što nisam otišao u Chelsea, ili recimo Arsenal,” rekao je Pjanić po svom dolasku u Sarajevo.

Iako neće imati priliku nastupiti na euro sceni u narednoj sezoni, Pjanić ima veliki motiv u domaćoj Seriji A, gdje se želi dokazati i pokazati da Roma nije bez razloga iskrširala više od 10 miliona eura za njegov angažman.

“Želja mi je da sa Romom u narednoj sezoni izborim nastup u nekom od evropskih takmičenja. Drago mi je što sam bio velika želja trenera Luis Enriquea, i mislim da je to dobar nagovještaj da bih trebao imati mjesto u startnih jedanaest u novom klubu. Znam da je Roma podmladila ekipu, što je također pozitivna stvar. Mislim da ćemo imati šta pokazati ljubiteljima fudbala kako u Italiji, tako i šire,” istakao je Pjanić.

 

SCsport/Informer.ba