Izdvojeno Nogomet Sport

Platini šalje člana IO UEFA da “pazi” Portugalce!

Puno je stvari već i prije sutrašnje (petak, 11. oktobra 2011.) prve utakmice baraža za EURO 2012 koje ukazuju da je meč u Zenici pod posebnom lupom UEFA.

Podatak da će susret Bosna i Hercegovina pratiti čak 13 oficira Evropske fudbalske federacije govori da ne žele ništa prepustiti slučaju. Od oficira za medije, preko onih koji imaju najviše posla «bezbjednjaka» Ulricha Grzella, pa do eksperta za terene Alana Fergusona svi ili već «češljaju» ili će «češljati» dešavanja na i oko stadiona «Bilino polje». Uz sve to, Michel Platini, predsjednik UEFA na sutrašnji meč u Zenicu šalje svog specijalnog izaslanika, člana Izvršnog odbra UEFA, Holanđanina Michael van Praaga.

Sinoć prilikom slijetanja na Međunarodni aerodrom u Sarajevu portugalce je dočekao niko drugi, no delegat utakmice Austrijanac Wolfgang Thierrichter. Svi koji malo bolje poznaju prilike u UEFA reći će Vam da se to nikada ili rijetko gdje u svijetu desilo.

Šta vam sve govori? Da, možda su i «teorije zavjere», priče koje nisu rijetke na ovim prostorima. Međutim, ako Džeko i društvo budu na nivou, kao u utakmici sa Francuzima u Parizu, teško da će Ronaldu i svim Portugalcima bilo ko moći pomoći. Pa, ni  iz moćne UEFA, piše SCsport.

 

Informer.ba