Izdvojeno Nogomet Sport

Plišek razočaran igrom Sarajeva u Splitu

Sarajevo je doživjelo prvi poraz otkako je na klupi tima sa Koševa češki stručnjak Jirži Plišek. Bordo tim je poražen od Splita (0:1), a u prvom poluvremenu duela protiv hrvatskog ligaša Plišekovi izabranici su u potpunosti podbacili. Svjesni su toga i u stručnom štabu Bordo tima, odnosno trener Plišek.

“Naravno da sam razočaran igrom i pristupom u prvih 45 minuta. To je poluvrijeme s kojim ne možemo igrati ni u Premijer ligi BiH, a kamoli u Evropskoj ligi protiv Orebra”, rekao je vidno razočarani Plišek, dodavši:

„U drugih 45 minuta posložili smo neke stvari i sve je izgledalo puno bolje. Odigrali smo puno bolje, stvarali prilike, mada ni to nije ono što tražim. Imamo još par dana da se uigramo za prvu utakmicu protiv Orebra i maksmalno moramo iskoristiti to vrijeme“.

Na pitanje da li je ovo tim na koji će računati na narednoj sezoni, Plišek je odgovorio:

„Definitivni, nije. Imamo nekoliko povrijeđenih igrača, a možda nam se neko i priključi u narednom periodu“, rekao je Plišek.

Svakako da bi Alen Škoro dobro došao ovoj ekipi Sarajeva. Međutim, protblem je što iskusni napadač još uvijek nije dobio papire i na Koševu s nestrpljenjem isčekuju vijesti iz Meksika. Sa druge strane Sarajevo će pojačati Adi Adilović, sada već bivši golman Travnika, koji će se sutra priključiti Bordo timu.

 

SCsport/Informer.ba