Izdvojeno Nogomet Sport

Počele pripreme reprezentacije BiH u malom nogometu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u malom nogometu počela je pripreme za predstojeći kvalifikacioni turnir za odlazak na SP. 

Selektor Boro Matan zadovoljan je uvjetima za rad.

“Apsolutno smo zadovoljni uvjetima koje nam je Savez osigurao. Oni su optimalni, imamo mir, treninge u dvoranama, opremu i sve što nam treba. Jedino što nismo ostvarili u proteklom periodu je odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica kako bi uigrali ekipu”, kazao je Matan.

Kada su u pitanju protivnici selekcije BiH u grupi, Matan ističe Španiju kao apsolutnog favorita.

“Španija je jedna je od najboljih ekipa na svijetu i mislim da je najbitnije protiv njih se ne potrošiti više nego što treba. Imali smo sreće u rasporedu utakmica tako da s njima igramo zadnju utakmicu i nadamo se da ćemo do tada imati riješenu sliku o prolaska u baraž. Od druge dvije ekipe mislim da je Belgija bolja, barem po rejtingu od Norveške. Imamo neke informacije o njima jer igramo prvu utakmica u skupini koja će ujedno biti i ključna. Eventualnom pobjedom protiv Belgije napravili bismo ono što bi bilo maksimalno i put ka osvajanju drugog mjesta što nam je i cilj. Nemamo imperative, što je važno jer ćemo igrati bez opterećenja, posebno što imamo dosta novih igrača. Pokušali smo u kratkom periodu napraviti jednu novu ekipu uz ‘kostur’ tima koji smo već imali, nadam se da smo uspjeli i da će to biti dovoljno za plasman na drugo mjesto”, kazao je Matan.

Kvalifikacijski turnir za SP bit će održan od 15. do 18. decembra u dvorani “Juan Antonio Samaranch” olimpijskog centra “Zetra”.

BiH prvi meč igra 15. decembra protiv Belgije, dan kasnije sastaje se s Norveškom, dok 18. decembra igra protiv Španije.

 

Fena/Informer.ba