Izdvojeno Nogomet Sport

Pogledajte na kojih 15 TV kanala možete pratiti okršaj BiH i Portugala

Prvi meč baraža između BiH i Portugala igra se večeras od 20 sati na Bilinom polju uz direktan prijenos na programu BHT1.

Večeras se igraju prve utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u fudbalu čija se završnica igra naredne godine u Poljskoj i Ukrajini. Fudbalska reprezentacija BiH prvu utakmicu igra u Zenici sa reprezentacijom Portugala uz direktan prijenos na, za sada, 15 TV kanala.

Veći interes vlada samo za utakmicu naših susjeda, odnosno duel između Turske i Hrvatske. Ovu utakmicu će, shodno raspoloživim podacima, prenositi 18 televizijskih stanica.

Direktan prijenos iz Zenice vršit će i dva satelitska FTA kanala, odnosno ITV 4 i RTP Africa (C-Band).

utakmica BiH-Portugal na satelitu

Navedeni tehnički parametri kanala BHT1, SuperSport 2 i SuperSport HD2 su novi parametri koji će biti u upotrebi od 9. novembra ove godine na novom satelitu Eutelsat W3C na orbitalnoj poziciji 16 stepeni istočno.

Prije dvije godine ove dvije reprezentacije igrale su također u baražu za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. U obje utakmice slavili su, nažalost, Portugalci. Došlo je vrijeme za osvetu u novim duelima sa Portugalom te se nadamo da ćemo nakon dvije utakmice slaviti selektora Sušića, kapitena Spahića, golgetere Džeku i Ibiševića, fenomenalnog golmana Begovića, starog vuka Rahimića, fudbalskog virtouza Misimovića, veliku zvijezdu u usponu Pjanića, čovjeka velikog srca Papca i sve one koji su u proteklim utakmicama ponosno nosili najdraži dres sa državnim grbom. Konačno je vrijeme za pobjedu u pravom trenutku iako će biti vrlo teško. Zmajevi, sretno!

 

Teve.ba/Informer.ba