Izdvojeno Nogomet Sport

Policija istražuje otkud Zdravku Mamiću dosije dvojice navijača

Portparol hrvatske policije Krunoslav Borovec potvrdio je danas lokalnim medijima da je pokrenuta istraga o tome kako je prvi čovjek fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić došao do dosijea dvojice vođa navijača tog kluba.

Mamić je juče u emisiji “Nedjeljom u dva” na Hrvatskoj državnoj televiziji izvadio policijska dosijea navijača Danijela Hrnjaka i Tomasa Bauera i na taj način pokušao da kompromituje njihovu ulogu među navijačima Dinama.

“Odmah nakon jučerašnje emisije, u dogovoru s nadležnim tužilaštvom, pokrenuli smo istražne radnje kako bismo utvrdili ko je izvor informacija i da li je osnovana sumnja da je počinjeno kazneno djelo”, rekao je Borovec za hrvatski portal Index.

On je dodao da postoji mogućnost da su podaci “procureli”, ali i da samo Sud može da traži podatke iz dosijea.

Hrvatski mediji navode da će Mamić najvjerovatnije biti pozvan na razgovor u policiju kako bi objasnio odakle mu podaci.

Mamić, koji je već neko vrijeme u sukobu sa navijačima Dinama, u emisiji je rekao da se protiv njega bore ljudi koji su se bavili razbojništvom, remećenjem javnog reda i mira i izazivanjem saobraćajnih nesreća.

 

Agencije/Informer.ba