Izdvojeno Nogomet Sport

Policija na nogama zbog gradskog derbija u Mostaru

Mostarsku policiju podigla je na noge vijest da će 28. septembra i 2. oktobra na Fudbalskom stadionu “Pod Bijelim Brijegom” u Mostaru biti odigrana dva gradska derbija između “Zrinjskog” i “Veleža” koji su uvijek okarakterisani kao visokoriznični događaji, javlja dopisnik Srne.
U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdili su da će tih dana mjere bezbjednosti biti podignute na najviši nivo.Načelnik Policijske uprave Mostar Dragan Jelonjić izjavio je novinarima da će širom grada biti raspoređen dovoljan broj policijskih službenika koji će na najbolji način obezbjediti i građane i njihovi imovinu, ali i nesmetano odigravanje utakmica.

On je dodao da je policija već počela pripreme za gradski derbi, te da je u MUP-u održano nekoliko sastanaka, a obavljeni su i razgovori sa predstavnicima navijačkih grupa.

Jelonjić je rekao da će na terenu biti dovoljno policajaca, te da će kantonalni MUP zatražiti pomoć od kolega iz drugih dijelova Federacije BiH.

Iako su u prošlosti mostarske ulice prije i nakon utakmica “Zrinjskog” i “Veleža” ličile na one iz Tripolija, proteklih nekoliko godina policija je uz velike napore uspjela da spriječi bilo kakvu eskalaciju nasilja.

Srna/Informer.ba