Izdvojeno Nogomet Sport

Pomirenje u Cityu, Džeko ipak nastupa protiv Blackburna

Edin Džeko, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine i Roberto Mancini menadžer Manchester Cityja “zakopali su ratne sjekire” nakon incidenta koji se dogodio u Minhenu na utakmici protiv Bayerna.

Podsjetimo, naš reprezentativac ljutito je reagovao nakon što ga je Italijan zamijenio početkom drugog poluvremena, a Mancini je nakon utakmice najavio mogućnost da Džeku “preseli” na klupu.

Loše sam reagovao u Minhenu i već sam razgovarao sa menadžerom i saigračima. Izvinio sam se Manciniju zbog reakcije. Prihvatio je izvinjenje i objasnio mi je da atmosfera u ekipi mora biti pozitivna, te da onakve stvari ne mogu pomoći tome”, ispričao je Džeko engleskim novinarima, dodavši:

Utakmica protiv Bayerna u Minhenu za mene je bila nešto posebno, obzirom da sam dugo godina igrao u Njemačkoj. Žarko sam želio pobjedu i želio sam pomoći da se rezultat promijeni. Želio sam da trijumfujemo. Upravo zbog toga reagovao sam kako sa reagovao. Ali, sada je to iza nas. Okrećemo se utakmici protiv Blackburna i želimo nastaviti dobru seriju u domaćem šampionatu. U prošloj sezoni bio sam strijelac protiv Blackburna, ostvarili smo pobjedu i nadam se da ćemo to ponovo i sada”.

 

SCsport/Informer.ba