Izdvojeno Nogomet Sport

Predsjednik Getafea:” Barcelonin fudbal postaje dosadan”

Jednako koliko zbog enormne količine osvojenih trofeja pod Josepom Guardiolom (tri nacionalne titule, dvije u Ligi prvaka), FC Barcelona je postala slavna zbog svog kombinatornog fudbala s neprekidnom tendencijom ka posjedu lopte.

Dok su svojim stilom igre Katalonci osvojili najzahtjevnije tehničke ukuse navijača i eksperata širom svijeta, predsjedniku Getafea Angelu Torresu postali su iritantni:

Način igre pohranjen je duboko u njihovoj memoriji. Da ih sada razdvojite i skupite za pet godina, oni bi opet igrali isto. Zbog toga će mnogim ljudima uskoro postati dosadni“, proročanski je pretpostavio predsjednik kluba iz madridsklog predgrađa dodavši tome, kao pravi navijač Madriđana, da će Real uskoro Barçinoj dominaciji stati na kraj.

Istina je da je Barcelona i dalje u pozitivnom ciklusu. Istina je i da su prošle sezone fudbalere Reala Katalonci napravili budalama. Ipak, mislim da će im ove godine Real stati na kraj”.

Mourinhov tim ima više fizičkog potencijala nego prošle sezone, te igra veoma direktnim načinom, sada također na veoma visokom tehničkom nivou.”

Totalsport/Informer.ba