Izdvojeno Ostali sportovi Sport

Preminula 16-godišnja prvakinja BiH u atletici

Šesnaestogodišnja Elmina Čivić Minkica, prvakinja BiH u atletici u kategoriji mlađih juniora, preminula je u nedjelju ujutro u 16. godini. Porodica, prijatelji, klupske kolege, profesori, školski drugovi i svi oni koji su je poznavali su šokirani saznanjem kako njihove omiljene Minkice više nema.

“Zaista vam riječima ne mogu opisati tugu i bol svih članova Atletskog kluba Sloboda. Uplakana djeca čekaju da krenu na njen posljednji ispraćaj, ali još ne vjeruju da je nema. Riječ je o talentovanoj atletičarki, prvakinji BiH u kategoriji mlađih juniora koja je nastupala u disciplinama 400, 800, 1.500 i 3.000 metara. Sigurno bi bila reprezentativka, a za naš klub bi na ljeto nastupila u Kupu evropskih šampiona”, plačući je za Sarajevo-x.com izjavila Kada Delić-Selimović, direktorica i trenerica AK Sloboda Tehnograd.

Elmina Čivić u proteklih godinu dana imala određenih zdravstvenih problema. Međutim, zdravstveno stanje se pogoršalo prije tri dana, a ona je posljednju životnu bitku izgubila u nedjelju oko 5 sati.

Pohađala je Ekonomsku školu, a atletika je bila njena velika ljubav.

 

Informer.ba