Izdvojeno Nogomet Sport

Problemi u Cityju: Balotelli se zakačio s Toureom u tunelu

Nedjeljno 28. kolo Premiershipa donijelo je brojne frustracije za fudbalere Manchester Cityja. Osim što su poraženi s 1-0 na gostovanju kod Swanseaja i izgubili vrh tabele, došlo je do sukoba između zvijezda kluba Marija Balotellija i Yaye Tourea

BBC navodi kako su zvijezde “građana” počeli vikati jedan na drugoga na poluvremenu u tunelu, iako menadžer Roberto Mancini tvrdi da se ništa nije dogodilo.

Ne, ne znam ništa o tome” – insistira italijanski strateg.

Ako zaista i ne zna ništa o tom incidentu, zacijelo zna da veznjak engleske reprezentacije Gareth Barry nije bio presretan kada ga je Mancini zamijenio sa Sergiom Agüerom nakon samo 37 minuta igre. Napustio je Barry pritom teren Liberty Stadiuma vidno ljutit, a u prolazu je nešto prigovorio Mancinijevom pomoćniku Davidu Plattu.

Bio je to Cityjev drugi poraz u samo četiri dana, nakon identičnog 1-0 poraza od Sporting Lisabona u Europa ligi, a Mancini je objasnio da njegovi igrači očito osjećaju posljedice naporne sezone.

” Posljednja četiri dana bila su jako teška za mene. Možda smo bili umorni na samom startu. To je normalno nakon sedam mjeseci sezone budući igramo tri utakmice sedmično. Izgubili smo dvije utakmice u četiri dana i ovo je težak trenutak za nas.”

 

Totalsport/Informer.ba